منتدى عاشق الافضل لاصحاب العقول الرايقة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي

منتدى عاشق الافضل لاصحاب العقول الرايقة

منتدى عاشق الافضل لاصحاب العقول الرايقة
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
اهلا بالاعضاء الجدد لو عاوز تكلم الادارة للاستفسارات 0174911976_0181009121 -0145088043 على صبرى ومحمود سعيد نحن الابداع والتميز نحن عاشق الافضل
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» مثلث برمودة (parmoda triangle)
الثلاثاء يونيو 14, 2011 10:33 am من طرف بالاك

» مسابقة نرجو الدخووووووووووووول
الثلاثاء يونيو 14, 2011 10:29 am من طرف بالاك

» صينية الدجاج بالبطاطا..
الثلاثاء يونيو 14, 2011 10:26 am من طرف بالاك

» لعبة الصراحة (للصرحاء فقط)
الثلاثاء يونيو 14, 2011 10:25 am من طرف بالاك

» قال لها مازحا
الثلاثاء يونيو 14, 2011 10:19 am من طرف بالاك

»  مزة ...... ف الميكروباص !!!
الثلاثاء يونيو 14, 2011 10:18 am من طرف بالاك

» ياللى فى السجون!
الثلاثاء يونيو 14, 2011 10:17 am من طرف بالاك

» ثمن الرصاصة يشتري خبزاً لنا إلي شهداء ثورة25 يناير
السبت فبراير 19, 2011 7:39 am من طرف AdMiN

» قصه للرومانسيين فقط ............. أرجوا الدخول من فضلكم!!!!!!!!!!!
الإثنين فبراير 14, 2011 3:39 pm من طرف AdMiN

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
AdMiN - 862
 
المايسترو - 708
 
بالاك - 596
 
dodo_love_2020 - 356
 
الماجيكو - 267
 
عبوده ماركه مسجله - 42
 
مسلم من اجل الاسلام - 31
 
Leo Messi - 27
 
kimo - 27
 
محمد هانئ - 25
 

شاطر | 
 

  طريقة عمل البط

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عبوده ماركه مسجله
عضو جديد
عضو جديد


ذكر
المهنة :
عدد المساهمات : 42

نقاط : 122
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 05/09/2010
العمر : 19

مُساهمةموضوع: طريقة عمل البط   الأحد سبتمبر 05, 2010 5:21 pm

المقادير



البصل المبشور او المقطع خشن ( حسب الرغبه)

ملعقه صغيره كمون لان الكتير منه يجعل البصل ( مر )

فلفل وملح وشويه زيت

مستكه وحبهان وورق الغار

الطريقه:


* نغسل البطه كويس من الداخل والخارج ونغسلها بالملح والدقيق والماء . ( علشان تبقى ريحتها مقبوله)

* نضع ماء على النار يكفى لسلق البطه

* البصل + الكموت + الفلفل + ملعقه صغيره ملح وشويه زيت وندعكهم مع بعض ونحشى البطوطه بيها وبعدين نبدأ بأستعمال (الخله بتاعه الاسنان ونقفل الفتحه اسفل البطه)

* نحاول نتبل البطه من الخارج بالخلطه السابق

* عند غليات الماء نضع البطه على وجهها فى الماء لتبدأ رحله التعذيب الى ان تنضج

* نضع ورق الغار فى الماء وشويه ملح صغيرين ولانكتر الملح الا عند نضوج البطه لكى تستمر فى النضج

* نضع الباقه المعطره زى قشره صغيره من قشر الليمون والزعتر الاخضر والقرنفل والقرفه وهذا الاشياء تربط مع بعضها بخيط او توضع فى شاشه لتسهل عمليه انتشالها بعد اداء المهمه( وهذه الباقه فى حاله استخدام الشوربه للشراب فقط اما عندما نستخدمها للملوخيه فلا نضع شىء غير ورق الغار (وهذا لكى لاتتغير نكه املوخيه اللى احنا متعودين على طعمها


* نتأكد من نضج البطه عندما يفصل لحم الورك نوعا ما

* ننشل البطه وننشل الباقه المعطره نقسم الشوربه للارز وجزء للشوربه ونبدأ بتشويح الشوربه بالمستكه والجبهان بقليل من الزبده نضه الجبهان والمستكه وبعدين لما تسخن نضع الشوربه وده بيبق رائحته جميله


* ندهن البطه بالليمون والفلفل والملح ونضعها تحت الشوايه

* نضع الشوربه(جزء الارز على النار يغلى ثم نضع عليه الارز والملح جسب الرغبه ونتركه ينضج

* نقوم بغرف الارز ونزينه بالبطه وبجانبهم الملوخيه ونبدأ بالشوربه


ولاتنسوا هناك دعوه لاترد للصائم فأغتنموا الفرصه وصم مقبول وافطار شهى وكل عام وحضراتكم بخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل البط
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى عاشق الافضل لاصحاب العقول الرايقة :: مطعم هوهو للاكلات الجاهزة :: الاكلات الجاهزة ادخل وتعلم-
انتقل الى: